De Ezerman Zutphen locatie
Bezoekadres

Kuiperstraat 70, 7201 HK, Zutphen

Postadres

Braamkamp 348, 7206 HR, Zutphen

Nominatie voor site van Vordens/Zutphens duo

VORDEN/KAMPEN - De vorig jaar via internet gepresenteerde geschiedenis van de spoorweg Zwolle-Kampen - het zogeheten Kamperlijntje - is genomineerd voor de archieven.nl prijs 2008. De site is gebouwd door Zutphenaar John Post en Vordenaar Derk-Jan Rouwenhorst van het bedrijf ToonWorkz.

ToonWorkz tekende onder meer voor het concept, het ontwerp en de illustraties van deze website. Er zijn twaalf websites genomineerd, in vier categorieën. Per categorie is een eervolle vermelding te verdienen, de beste krijgt een geldbedrag van 2500 euro.

De archieven.nl prijs is een initiatief van De Ree archiefsystemen en het Historisch Nieuwsblad en vormt een jaarlijks terugkerende erkenning voor de beste historische websites van het afgelopen jaar. Voor de prijs van 2008 hebben internetgebruikers en lezers van het Historisch Nieuwsblad in totaal 133 websites aangedragen.

De website over het Kamperlijntje is genomineerd in de categorie 'Themawebsites' en staat daar samen in met de site over de historischje canon van Nederland en VPRO Geschiedenis.

De feestelijke uitreiking vindt plaats op vrijdag 23 januari 2009 van 15 tot 18 uur in het auditorium van het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28 in Utrecht.

Bron: De Stentor (8 januari 2009)


Al meer dan 1083 bezoekers hebben dit artikel gelezen.

Ontdek onze
Illustraties

Naar de portfolio

Ontdek onze
Animaties

Naar de portfolio

Ontdek onze
Cartoons

Naar de portfolio

Ontdek onze
Infographics

Naar de portfolio

Ontdek onze
Websites

Naar de portfolio

Ontdek de films
van FilmWorkz

Naar de portfolio

De ToonWorkz Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze actuele projecten? Sluit je dan aan bij de 352 andere abonnees die je voor gingen.

Neem een abonnement op onze GRATIS Nieuwsbrief.

Pop-Upper