PRINT

Lesmateriaal St. Jan Zutphen

In opdracht voor Erfgoed Gelderland hebben wij de vormgeving van het lesmateriaal voor de St. Jan-kerk in Zutphen verzorgd. Unieke aan dit project is dat scholieren de toren via een steiger mogen beklimmen en van dichtbij kunnen zien hoe de restauratie in zijn werk gaat.

Lesmateriaal St. Jan Zutphen

Inmiddels hebben zich ruim 1.500 scholieren van verschillende middelbare scholen in Zutphen en omstreken zich aangemeld voor het lesprogramma van de St. Jan. De Anderhalf uur durende les start op de begane grond in de bouwkeet. Hier maken de tieners de eerste opdrachten. Daarvoor kunnen zij uitvergrootte kaarten en plattegronden raadplegen die aan de wanden zijn bevestigd. Daarna vervolgt de les zich in de kerk en kan men, via een speciaal hiervoor aangebrachte steiger, de toren beklimmen. Cadeautje is natuurlijk het prachtige uitzicht op de stad, de IJssel en bij goed weer zelfs op Apeldoorn.

Wij hebben in een retro-stijl het lesmateriaal ontworpen. Belangrijk hierbij was de uitstraling van 'de bouw' met aandacht voor materiaalgebruik. Het lesmateriaal bestaat uit een Klussenboek met opdrachten, antwoordvellen, docentenhandleiding en een pagina voor het indienen van een Masterplan. In dit Masterplan staan ideeën voor de toekomstige functie(s) van het kerkgebouw.

Meer info: http://www.erfgoedwerkplaats.nl/events/bezoek-de-restauratiesteiger-van-de-nieuwstadskerk-2018-01-27/

 


Al meer dan 3303 bezoekers hebben dit artikel gelezen.

Meer over dit item in de Portfolio

Lesmateriaal St. Jan Zutphen