EDUCATIE

Achterhoeks leren met ’t Praothuus Memory

Nösterig, Boekpiene, Alderbastend en Onbezoesd. Zo maar een paar kaartjes uit ’t Praothuus Memory. Na het succes van ’t Praothuus Kwartet van de voorgaande jaren hebben wij samen met uitgeverij Achterhoek Nieuws dit hagelnieuwe spel uitgebracht.

Achterhoeks leren met ’t Praothuus Memory
Met 't Praothuus Memory, met de illustere titel ‘Wet ie ’t nog’, komt de Achterhoekse volksaard in maar liefst 72 kaartjes volledig tot z'n recht. De kleurrijke strips laten de spelers genieten van de typische uitdrukkingen en woorden die ondergebracht zijn in categorieën als ‘Ziekten & kwalen’, ‘Wel & wee’, 'Bijnamen', 'Tradities' en 'Superlatieven'. Het spel is een feest der herkenning voor de geboren en getogen Achterhoeker. Tenminste voor de oudere generaties die met het dialect zijn opgegroeid. Voor de schooljeugd biedt het spel een leuke manier om nader kennis te maken met het Achterhoeks. Op het ene kaartje staat namelijk het woord in het dialect, op het andere prijkt de Nederlandse vertaling. Voor de nieuwkomers en toeristen is ’t memory op deze manier een gezellige inburgeringscursus.
 
Net als voorgaande jaren wordt het spel volop gepromoot in de kranten, op de websites en via social media. Anders dan voorgaande jaren is er gekozen voor fotostrips met ludieke Achterhoekse teksten die verwijzen naar de verschillende kaartjes uit het spel.

’t Praothuus Memory is sinds begin november voor € 14,95 verkrijgbaar in verschillende winkels in de Achterhoek. Kijk voor een overzicht van verkooppunten op: https://achterhoeknieuws.nl/nieuws/t-praothuus-memoryspel-wet-ie-t-nog
Bekijk dit item in onze portfolio: 't Praothuus Kwartet | 't Praothuus Kwartet - 2e Editie


Al meer dan 3527 bezoekers hebben dit artikel gelezen.

Gerelateerde Artikelen

10 verschillen