Hoe zag Zutphen eruit in 1485?
WEBSITE

Zutphen wordt vaak in één naam genoemd met de Hanze. Hoe zag de Hanzestad er destijds uit? De Zutphense bouwkundige Constant Willems maakt in opdracht van de gemeente Zutphen een waarheidsgetrouwe maquette van de stad in 1485. Zijn verrichtingen zijn te volgen op www.zutphen1485.nl

Lees verder

Naoberdagen 2019
EVENEMENT

Kijkcijferkanon - 351 Jaor Achterhook!

Ondanks de regen waren de Naoberdagen 2019 op 28 en 29 september erg succesvol! De bezoekers lieten zich niet uit het veld slaan en bezochten de kraampjes van de diverse standhouders, de inspirerende themapleinen, genoten van streekproducten, hebbedingen, ambachten en namen natuurlijk een kijkje in 'Gait's eigen Filmhuus.

Lees verder

Tentoonstelling 'In de voetsporen van de Hanze' groot succes!
EVENEMENT

Vanaf 23 juli tot 1 september 2019 kon men in de Burgerzaal in het oude stadhuis in Zutphen de tentoonstelling 'In de voetsporen van de Hanze' bekijken. De vrijwilligers van Erfgoed Gelderland en Gilden Zutphen ontvingen meer dan 10.000 bezoekers.

Lees verder

Festival Ambacht 21
EVENEMENT

Op zondag 15 september is het weer zo ver. Dan staan wij voor de vijfde maal op Festival Ambacht 21. Een doe- en belevingsfestival voor jong en oud om kennis te maken met het moderne ambacht.

Lees verder

Website voor een roemruchte herberg
WEBSITE

www.hetonland.nl

Al meer dan 227 jaar is Herberg het Onland te vinden aan de Rekhemseweg 175 in Doetinchem. De website was iets jonger, maar toch ook al weer verouderd. Omdat ook Het Onland met z'n tijd mee gaat, is de website in een geheel nieuw jasje gestoken.

Lees verder

Apart nog niejs
PRINT

Nieuwe uitgave Naober Gait

Apart nog niejs? Een prima dooddoener als het gesprek dreigt stil te vallen. Een verzameling van deze en andere typisch streektaal-uitspraken zijn verzameld in een nieuw boekwerkje van de bekendste strip-opa van Oost-Nederland: Naober Gait.

Lees verder

Iedereen is te spreken
ANIMATIE

Voor de gemeente Hollands Kroon, gelegen in de kop van Noord Holland, hebben wij een animatie vervaardigd met de titel 'Iedereen is te spreken'. Doelstelling van deze animatie is om medewerkers mee te nemen door de veranderingen die de ambtelijke organisatie inmiddels al heeft doorgemaakt… en welke stappen men nog kan verwachten.

Lees verder

Bisto Klear Foar De Takomst?
ANIMATIE

Vanuit de gemeenten Ferwerderadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a is de fusiegemeente Noardeast-Fryslân ontstaan. De nieuwe ambtelijk organisatie is volop in ontwikkeling en voor medewerkers is het programma 'Klear foar de takomst' gelanceerd. Ter introductie hebben wij hierover een animatie gemaakt.

Lees verder

Beurs ELEKTRO 2019
EVENEMENT

ELEKTRO 2019 is dé beurs waar elektrotechniek tot leven komt. Van bijzondere gastsprekers, (muzikale) optredens tot verrassende en uitdagende workshops. Het evenement vond plaats van 24 tot en met 26 september in de Beursfabriek in Nieuwegein en werd georganiseerd door Media Vakman BV, de uitgever van Henk & Fred Magazine.

Lees verder

Breakdown Animatie
ANIMATIE

Uitlegvideo

Voor de film Albert op de Korenmarkt hebben we een aantal scenes gemaakt waarbij de presentator Tom Veldhuijzen zich bevindt op de plek waar het verhaal zich af speelt. Echter is dit in het jaar 1485. We hebben daarom verschillende schilderijen en oude tekeningen gebruikt om te dienen als decor. Deze film laat zien hoe we dit tot stand hebben gebracht.

Lees verder

Opening tentoonstelling Hanze
EVENEMENT

In de voetsporen van de Hanze

Hoe leefden Zutphenaren in de Hanzetijd? Hoe zag de handel eruit en hoe komt het dat we daar nu nog zoveel van weten? Ontdek het vanaf vandaag in de tentoonstelling ‘In de voetsporen van de Hanze’.

Lees verder

Gait's Filmhuus op de Naoberdagen
EVENEMENT

Op zaterdag 28 en zondag 29 september zijn de Naoberdagen op Erve Kots in het Achterhoekse Lievelde. Wij zijn er weer bij, ditmaal met Gait's Filmhuus. In een sfeervolle, oude schuur worden verschillende animaties getoond, waaronder het roemruchte filmpje 351 jaor Achterhook.

Lees verder

De ToonWorkz Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze actuele projecten? Schrijf je dan net als de 516 die je voorgingen in voor onze GRATIS Nieuwsbrief.