PROMO

Pop-Up Stripwinkel

Wo. 22, Do. 23 en Vr. 24 November 2017

Zutphen - Op 22, 23 en 24 november is Zutphen een bijzondere winkel rijker. Uitgeverij Syndikaat en Studio ToonWorkz openen die dagen een Pop Up Stripwinkel aan de Nieuwstad 57. Naast de verkoop van spiksplinternieuwe stripalbums worden er tweedehands strips verkocht en zijn er signeersessies met verschillende tekenaars.

Pop-Up Stripwinkel

Syndikaat is een uitgeverij uit Epse, vooral bekend van de Evert Kwok-stripboeken, maar inmiddels ook trotse uitgever van Eugene, De Ridder en Peer de Plintkabouter. Studio ToonWorkz verzorgt voor verschillende huis-aan-huis kranten de strips de strip Gert & Tess Echte Zutphenezen en ’t Praothuus en vervaardigt hiernaast animaties en films. De bedrijven hebben samengewerkt aan het stripalbum van Naober Gait, een uitgave van Naober Magazine. “We zochten naar een presentatie-moment voor het stripalbum van Gait. Na wat sparren kwamen we op het idee om een pop-up winkel te openen. Ik verkoop dan de strips van mijn uitgeverij en van ToonWorkz. Daarnaast zal er een goed gevulde afdeling met tweedehands strips zijn. Ook zijn er signeersessies van verschillende striptekenaars gepland”, vertelt Marc de Lobie van Syndikaat.

John Post van ToonWorkz vult aan: “Voor ons biedt de winkel vooral de mogelijkheid verschillende nieuwe uitgaven te promoten. Dit najaar is in samenwerking met Naober Magazine het stripboek van Naober Gait verschenen. Daarnaast hebben wij met de uitgever Achterhoek Nieuws een tweede editie van ’t Praothuus Kwartet uitgebracht. En bij de tweedehands boeken kunnen mensen tevens terecht voor de jaaroverzichten van 2014, 2015 en 2016 van onze striphelden Gert & Tess.”

Programma

Op woensdagavond 22 november komen striptekenaars Abe Borst en Esther van de Bund (Smikkelen en Smullen), Coco Ouwerkerk (Acception) en Schwantz (Beestjes) signeren. Donderdagmiddag staan de de strips van ToonWork in de picture, en kunnen bezoekers er terecht voor een een tekening van Gert & Tess, ’t Praothuus of Naober Gait. Daarnaast worden er animaties getoond vervaardigd door FilmWorkz. Op vrijdag signeert Marc Weikamp zijn nieuwe Graphic Novel ‘De Hoofdige Boer’, vervaardigd in opdracht van museum Staal uit Almen.

Het huurpand waarin de pop-up stripwinkel wordt gevestigd aan de nieuwstad staat nu al een tijdje leeg. Eigenaar Gerhard Weevers omarmde het idee van een pop-up winkel direct: “Dit is een prima manier om dit prachtige en energiezuinige pand in de etalage te zetten. En dan werk ik graag mee aan zo’n leuk project.”


Al meer dan 3139 bezoekers hebben dit artikel gelezen.