Historisch beeld in een nieuwe dimensie

De 3D projectie techniek

Oude tijden herleven... dat kan met een nieuwe techniek waarmee wij experimenteren: 3D Projectie Techniek. Door een oude foto in een virtuele ruimte te plaatsen krijg je als toeschouwer het idee midden in de foto te staan.

Door deze techniek ontstaat een illusie van ruimte waardoor de kijker als het ware het beeld in kan lopen. Wanneer je dit met oude foto's doet, komen oude tijden tot leven en kun je historische momenten (her)beleven.

Het 2.5D Parallax Effect

Een andere techniek is het Parallax Effect. Hier wordt de illusie van een derde dimensie gerealiseerd door een foto in lagen te zetten. Deze delen schuiven als het ware over elkaar heen. Het is een zeer tijdrovende klus, maar de illusie is erg mooi.

Allereerst worden de beelden digitaal uitgesneden. Dat wil zeggen de voorgrond wordt losgehaald van de achtergrond. Hierdoor ontstaat natuurlijk een gat dat vervolgens digitaal wordt ingevuld door de illustrator. D.m.v. clonen van bepaalde delen van de foto, worden die gedeelten ingevuld die zichtbaar zullen zijn tijdens het effect.

Bekijk hieronder de demo's die we van deze technieken maakten.

Bekijk dit item in onze portfolio: Urbex Heroes


Al meer dan 3923 bezoekers hebben dit artikel gelezen.

Meer over dit item in de Portfolio

Urbex Heroes