Boekpresentatie D'ran in Doetinchem

Op vrijdag 17 oktober 2014 werd in Villa Ruimzicht het boek D'ran in Doetinchem gepresenteerd. John verzorgde hiervoor de fotografie, Derk-Jan de teksten. Jonkheer Floris Beelaerts van Blokland nam uit handen van uitgever Margreet Frens officieel het eerste exemplaar in ontvangst.

Het boek bevat twintig portretten van ondernemers in Doetinchem. De verhalen worden afgewisseld met allerlei (streek)gerechten. Het ruim 110 pagina's tellende boek werd officieel gepresenteerd in Villa Ruimzicht en gastheer Kees Hensen opende de middag met een korte uiteenzetting van de geschiedenis van de prachtige villa. Vervolgens heette uitgever Margreet Frens alle aanwezigen welkom en vertelde ze over het boekconcept. Eerder zijn er namelijk al soortgelijke boeken verschenen over Epe, Nunspeet en Doesburg. En binnenkort komt er ook een boek uit over Zutphen.

Programma
Derk-Jan vertelde aansluitend over de totstandkoming van het boek en introduceerde de korte film The Making of... -gemaakt door John- waarin allerlei foto's waren opgenomen die om verschillende redenenen het boek niet hebben gehaald. Na en kort ronde-tafel-gesprek met drie ondernemers, Gerard Eijkholt (Lindenhovius), Clemens Kock (Fatima Zorg) en Hans Prein (Perfect Sky), volgde een gedicht van Henk Beunk, de Dichter des Achterhoeks. Aansluitend overhandigde Margeet Frens officieel het eerste exemplaar aan jonkheer Floris Beelarts van Blokland. De middag werd afsloten met een gezellige borrel.

Op de Facebook-pagina D'ran in Doetinchem staat een foto-impressie van de boekpresentatie. Daarnaast bevat de pagina's allerlei ander beeldmateriaal en het artikel dat op zaterdag 18 oktober verscheen in De Gelderlander. Bekijk hieronder de video The Making Off...


Tot slot: like de Facebook-pagina en promoot het boek! Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het boek binnen no-time is uitverkocht!


Al meer dan 3966 bezoekers hebben dit artikel gelezen.

Meer over dit item in de Portfolio

D'ran in Doetinchem