PRINT

Wij staan voor de rechtbank!

Of de Zutphense Rechtbank in Zutphen kan blijven hangt aan een zijden draadje. Als het aan de gemeente ligt blijft de rechtbank een instituut in de stad.

Wij staan voor de rechtbank!

Het college van burgemeester en wethouders stuurde 4 september een brief waarin zij uitlegde waarom de rechtbank in Zutphen niet mag verdwijnen en de Raad voor de rechtspraak verzocht hun Meerjarenplan aan te passen.

Een citaat uit de brief: "Zutphen is een stad waar al meer dan 800 jaar recht wordt gesproken en waar reeds vanaf het begin van de 19e eeuw een arrondissementsrechtbank is gevestigd. De betekenis van Zutphen Jusititiestad is niet direct in cijfers te vangen, het gaat om het DNA van de stad en de regio. Het resultaat van uw voornemen is dat onherstelbare schade wordt toegebracht aan hetgeen in eeuwen tot stand is gekomen. Dat doet pijn.”

Kortom, er is een actie gestart om Den Haag en de rest van Nederland op de hoogte te brengen van het feit dat Zutphen massaal voor de rechtbank staat.

Aan ons de schone taak om dit onder de aandacht te brengen. En hoe kun je dat beter doen dan met een grote en opvallende posters. De stad hangt inmiddels vol met de posters... en nu maar hopen dat de actie het gewenste resultaat oplevert.


Al meer dan 3447 bezoekers hebben dit artikel gelezen.

Meer over dit item in de Portfolio

Rechtbank Poster