WEBSITE

Regionaal Archief lanceert educatieve website

www.zutphenindemiddeleeuwen.nl

Vrijdag 16 juni is de educatieve website 'ZuthenindeMiddeleeuwen.nl' officieel gelanceerd door programmamanager Erfgoed, Hendrik Haafkens samen met Albert van de Korenmarkt in hoogst eigen persoon. De website biedt twee lesbrieven aan voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. ToonWorkz tekende voor het concept en het ontwerp van deze website.

Regionaal Archief lanceert educatieve website

Aan de hand van Middeleeuwse archiefstukken kunnen leerlingen op deze site het leven van een Hanzekoopman onderzoeken en zo de boeiende periode van de Hanze ontdekken.

De Hanzelesbrief

De Hanzelesbrief is speciaal ontwikkeld om leerlingen van het voortgezet onderwijs op een actieve manier kennis te laten maken met de Hanze en de Middeleeuwen. De inhoud, die draait om het Leven van Albert op de Korenmarkt, is gebaseerd op historisch onderzoek van Jeroen benders. Albert heeft écht bestaan, waardoor de geschiedenis tot leven komt. de Lesbrief is lesstofvervangend, want na het maken van de lesbrief, hebben de leerlingen de verplichte stof over dit onderwerp volledig behandeld.

In samenwerking met educator Jessie Jongejans en Mirjam van Velzen-Barendsen, medewerkster van het Regionaal Archief Zutphen, hebben wij deze lesbrief nu verwerkt in een moderne, educatieve website.

Met de op dit moment in Kampen gehouden Hanzedagen 2017 wordt een mooi stukje Historisch besef in ere gehouden.

Op de foto's een impressie van de lancering van de website door Albert van de Korenmarkt en Hendrik Haafkens. Leerlingen van het Isendoorn College te Warnsveld hebben de website uitgebreid getest en ons geholpen de laatste puntjes op de 'i' te zetten.


Al meer dan 2749 bezoekers hebben dit artikel gelezen.

Meer over dit item in de Portfolio

Zutphenindemiddeleeuwen.nl