Feestelijke lancering HetKamperlijntje.nl

Op vrijdagmiddag 31 mei is op feestelijke wijze in het Stedelijk Museum te Kampen de vernieuwde website over het Kamperlijntje gelanceerd. Gedeputeerde de heer Kok opende samen met mevrouw Tabak, wethouder in Kampen, officieel www.hetkamperlijntje.nl. Het Gemeentearchief Kampen had Kamperlijntje-kenner Kasper Haar gevraagd teksten te schrijven en beelden te verzamelen... en wij hebben de website gebouwd!

In 2007 werd de eerste website over het Kamperlijntje eveneens gebouwd door ToonWorkz. John Post: “Die site was volledig in Flash gebouwd, met veel animaties. De bedoeling was toen om mensen op een luchtige wijze kennis te laten maken met de geschiedenis van het kortste spoorlijntje van Nederland (red. van Kampen naar Zwolle). De nieuwe site gaat veel meer de diepte in en is eigenlijk een schatkamer aan informatie over het lijntje. Van het personeel dat op de stations en langs de rails werkten, tot de aanleg van de nieuwe nabijgelegen Hanzelijn.”

Derk-Jan Rouwenhorst: “Het resultaat is een zeer informatieve website, ook voor de echte treinliefhebbers die precies willen weten welke typen treinen op het lijntje reden, met ruim 500 foto’s, plattegronden en prenten. Het was voor ons een mega-klus en wij denken hiermee ook een unieke website gebouwd te hebben. Er is in Nederland geen enkele site die zo uitgebreid vertelt over zo’n kleine stukje historie van Nederland. Vijf jaar geleden kregen we voor de eerste versie van de site in de categorie ‘Beste Historische Thema-website van Nederland’ een eervolle vermelding. Volgend jaar willen wij met de nieuwe website die prijs gaan winnen.”


Al meer dan 1798 bezoekers hebben dit artikel gelezen.

Ontdek onze
Illustraties

Naar de portfolio

Ontdek onze
Animaties

Naar de portfolio

Ontdek onze
Cartoons

Naar de portfolio

Ontdek onze
Infographics

Naar de portfolio

Ontdek onze
Websites

Naar de portfolio

Ontdek de films
van FilmWorkz

Naar de portfolio

De ToonWorkz Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze actuele projecten? Sluit je dan aan bij de 352 andere abonnees die je voor gingen.

Neem een abonnement op onze GRATIS Nieuwsbrief.