ANIMATIE

Ode aan Vorden'

Animatie voor deze film

Afgelopen vrijdag (27 januari 2016) vond in het Kulturhus in Vorden de premiere plaats van de film 'Ode aan Vorden'. Wij mochten een kleine bijdrage leveren aan deze film in de vorm van een animatie. Bekijk deze na de lees verder.

Het is een project van een aantal inwoners van Vorden om hun dorp tot leven te brengen in een boeiend kijk- en luisterspel. Zij bundelden hun kennis van het filmvak om van dit 'loflied op Vorden' een interessante documentaire te maken.

Het begon bij Fons Rouwhorst, de Vordense maker van tientallen films en klank-beelden. Wat zou het mooi zijn ook ons eigen dorp eens in een film vast te leggen, dacht hij. "We wonen in een prachtig dorp. Een uniek dorp zelfs. Want waar vind je zoveel oude kastelen en mooie boerderijen, prachtige en gaaf bewaarde landgoederen en buurtschappen bijeen? Met gebruiken van vroeger als het leggen van een liefdesknoop in een takje en het 'noaberschap', het helpen van elkaar. Landschappen met enken en essen waar jaarlijks duizenden toeristen van komen genieten. Een dorp ook met een boeiend verleden. Met een natuur waar ijsvogels en steenuilen zich nog thuis voelen. Als je dat alles in beelden vastlegt dan komt Vorden tot leven en ga je ons dorp nog meer waarderen", aldus Fons. Met zijn enthousiasme stak hij andere vakgenoten aan.

Fons en zijn team zijn er in geslaagd een prachtig tijdsbeeld neer te zetten in een zeer mooie documentaire.

 


Al meer dan 1113 bezoekers hebben dit artikel gelezen.

Ontdek onze
Illustraties

Naar de portfolio

Ontdek onze
Animaties

Naar de portfolio

Ontdek onze
Cartoons

Naar de portfolio

Ontdek onze
Infographics

Naar de portfolio

Ontdek onze
Websites

Naar de portfolio

Ontdek de films
van FilmWorkz

Naar de portfolio

De ToonWorkz Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze actuele projecten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS Nieuwsbrief.