Boek Herberg 't Onland

Een familiegeschiedenis 1790-2015

Herberg ’t Onland ligt aan de kronkelige Rekhemseweg van Doetinchem naar Gaanderen. De naam ‘Onland’ verwijst naar het meest drassige en onbruikbare stukje grond dat er op het landgoed Slangenburg te bespeuren was. Op die plek stichtte ‘stamvader’ Gerrit Hendrik Nijenhuis rond 1790 een boerderij annex herberg.

In 2015 bestaat ’t Onland 225 jaar. Dat moet, geheel in de lange traditie van de herberg, worden gevierd. 
Met een boek. Een boek waarin de lange historie van deze typisch Achterhoekse onderneming nauwgezet wordt verteld. Hiervoor zijn allerlei bronnen gebruikt en komen vooral veel verhalen voort uit de herinneringen van de herbergiersfamilie Nijenhuis. Over de roemruchte dansfeesten van Moeder Onland, gemobiliseerde Nederlandse soldaten die stiekem eten van de keukentafel wegkaapten en noodlottige gebeurtenissen die in de buurt grote sporen nalieten.

ToonWorkz heeft het boek geproduceerd. Derk-Jan verrichtte historische onderzoek, nam de interviews af en schreef de verhalen. John verzorgde de vormgeving en de opmaak.

Het boek werd op 1 mei gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Herberg zelf. Speciaal voor deze gelegenheid en ter ere van het boek, hebben we een film gemaakt over de totstandkoming hiervan.

Bekijk dit item in onze portfolio: The Making of... Herberg 't Onland


Al meer dan 6318 bezoekers hebben dit artikel gelezen.