Nieuw: Hét Hanze kwartet
NIEUW

Creeër je eigen lokale Hanze kwartet

Trots op de rijke Hanze-historie? En wil je dat verhaal ontdekken of graag vertellen? Spelenderwijs en toch leerzaam? Aan jong en oud? Door de toenemende interesse en aandacht voor de Hanze-historie in de Nederlandse en Duitse Hanzesteden lanceert Studio ToonWorkz uit Zutphen het Hanze Kwartet.

Lees verder

Mijn Magazine

De glossy ‘Mijn Magazine’ verschijnt huis-aan-huis in een oplage van 144.000 exemplaren in de regio Achterhoek. Sinds dit najaar maken wij voor het blad een strip en infographic.

Lees verder

Zwientie Jaoraoverzicht 2019
ANIMATIE

Man, man, man wat een jaar. D’r zaten mooie en minder mooie kanten aan, waarbij we op moeten passen dat we ons niets aan laten praten… als Achterhoekers dan.

Lees verder

Hoe zag Zutphen eruit in 1485?
WEBSITE

Zutphen wordt vaak in één naam genoemd met de Hanze. Hoe zag de Hanzestad er destijds uit? De Zutphense bouwkundige Constant Willems maakt in opdracht van de gemeente Zutphen een waarheidsgetrouwe maquette van de stad in 1485. Zijn verrichtingen zijn te volgen op www.zutphen1485.nl

Lees verder

De 400e Gert en Tess
PRINT

Gert en Tess houden Zutphen een spiegel voor

In februari verscheen alweer de 400e strip van Gert & Tess in de Zutphense editie van weekblad Contact. Voor de redactie een reden de bedenkers eens te interviewen. Alleen wilde niet iedereen heel erg meewerken.;)

Lees verder

Hans & Griepje

Hoe zorg je er als werkgever in de zorg voor dat je personeel de griepprik haalt? Inderdaad door het lanceren van een cartoon. Het afgelopen najaar lanceerden wij voor Attent Zorg en Behandeling uit De Steeg een reeks cartoons met de illustere titel… Hans & Griepje.

Lees verder

Praothuus Memory
PRINT

Wet 'ie 't nog?

Het dialect verdwijnt. Althans daar zijn wij met z’n allen hier in de Achterhoek bang voor. Maar dat hoeft helemaal niet! Speel het kek-te-gekke Praothuus Memory en spijker keihard je Achterhoeks bij!

Lees verder

Naoberdagen 2019
EVENEMENT

Kijkcijferkanon - 351 Jaor Achterhook!

Ondanks de regen waren de Naoberdagen 2019 op 28 en 29 september erg succesvol! De bezoekers lieten zich niet uit het veld slaan en bezochten de kraampjes van de diverse standhouders, de inspirerende themapleinen, genoten van streekproducten, hebbedingen, ambachten en namen natuurlijk een kijkje in 'Gait's eigen Filmhuus.

Lees verder

Cartoons Erfgoed Gelderland

Voor Erfgoed Gelderland uit Arnhem maken illustraties en animaties voor een groot handboek voor lokale historische verenigingen. Op de website hebben wij al verschillende animaties geplaatst, maar nu is het de beurt aan de cartoons.

Lees verder

3D Animaties
3D ANIMATIE

3D Animaties zijn een welkome aanvulling op onze diensten. In samenwerking met 3D animator Sander de Groen, produceren we ook deze vorm van animaties.

Lees verder

Hoe maak je een tentoonstelling
ANIMATIE

Hoe maak je een tentoonstelling? Een vraag waar men binnen plaatselijke historische verenigingen nog wel eens mee worstelt. In opdracht van Erfgoed Gelderland hebben wij een korte animatie gemaakt met tips & tops voor het bedenken, maken en promoten van een expositie.

Lees verder

Apart nog niejs
PRINT

Nieuwe uitgave Naober Gait

Apart nog niejs? Een prima dooddoener als het gesprek dreigt stil te vallen. Een verzameling van deze en andere typisch streektaal-uitspraken zijn verzameld in een nieuw boekwerkje van de bekendste strip-opa van Oost-Nederland: Naober Gait.

Lees verder