PH-2GH

Drone opnames onder ROC-Light

Onder ROC-Light Licentie

FilmWorkz is sinds januari 2017, een van de eerste bedrijven in Nederland die drone opnames mogen uitvoeren onder ROC-Light licentie. Dat wil zeggen dat we in het bezit zijn van de juiste ontheffingen en verzekeringen om op een veilige manier en op professionele wijze, te mogen vliegen met een drone. Dit natuurlijk voor zowel film als fotografie!

Drone opnames onder ROC-Light

Wanneer je een film wilt kunnen voorzien van drone-opnames moet je beschikken over de zogenaamde ROC-light ontheffing. Voor de aanvraag van deze ontheffing moet men onder andere met succes een theorie-examen doorlopen, de drone ingeschreven hebben in het luchtvaartuigregister en een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten.

Wij mogen als piloot conform regelgeving van het ROC-light met een drone, zakelijk foto’s en video’s maken vanuit de lucht! Grofweg is dat vliegen in het buitengebied tot een maximale hoogte en op een minimale afstand van 50 meter van aaneengesloten bebouwing, mensenmenigtes, hoofdwegen en spoorlijnen. Uiteraard rekening houdend met de geldende Nederlandse regelgeving en ieders privacy.

De Drone

We beschikken over een camera drone van het type Yuneec Typhoon H Pro. Dit type drone is een zogenaamde Hexacopter. Dat wil zeggen voorzien van zes propellers. Dit maakt hem uiterst stabiel ook als er veel wind is. Daarnaast is de drone voorzien van een Intel RealSense module. Hierdoor kan de drone actief obstakels herkennen en vermijden.

Luchtvaartregister

FilmWorkz beschikt over een vergunning van Inspectie Leefomgeving en Transport, (ILT) om zakelijk te mogen vliegen met een drone! Het ROC-light (RPAS Operator Certificate Light). Onze drone staat ingeschreven in het luchtvaartregister van het ministerie van Inspectie Leefomgeving en Transport ILT/Luchtvaart onder nummer PH-2GH.


Al meer dan 2153 bezoekers hebben dit artikel gelezen.