Welkom by FilmWorkz

 • Animatie 'De Verdedigingswerken'

  Animatie 'De Verdedigingswerken'

  In opdracht van Stadsmuseum Bergh
 • CRV Event IJsselhallen Zwolle

  CRV Event IJsselhallen Zwolle

  Films vervaardigd voor weergave op het grote scherm van 19 meter.
 • WHF Zutphen

  WHF Zutphen

  In opdracht van Wijnhuisfonds Zutphen
 • Animatie 'De 80-Jarige Oorlog'

  Animatie 'De 80-Jarige Oorlog'

  In opdracht van Stadsmuseum Bergh
 • Huis Bergh

  Huis Bergh

  Dronefotografie in opdracht van Achterhoek Nieuws
 • IJssel bij Zonsondergang

  IJssel bij Zonsondergang

  Still uit film 'Zutphen'
 • 'Zutphen aan de IJssel'

  'Zutphen aan de IJssel'

  Openingsshot
 • the Xtra_Location System

  the Xtra_Location System

  Still uit de film 'the Xtra_Location System' in opdracht van De Haardt
 • Noorwegen

  Noorwegen

  Vrij Werk
HOT!

Stadsmuseum Bergh geopend

Animatie 'De Geschiedenis van Bergh'

Voor het nieuwe Stadsmuseum van 's-Heerenbergh, hebben we een 8-tal animaties gemaakt. Daarin zien we hoe de stad en het Kasteel zijn uitgegroeid van een eenvoudige nederzetting met een zogenoemde 'Don Jon' tot een stad met een prachtig kasteel, zoals we dat nu nog kennen.

Door de Tachtigjarige Oorlog en de verschillende stadsbranden die de stad geteisterd hebben is er zeer weinig origineel materiaal overgebleven uit die tijd. Het was voor ons dan ook een uitdaging de geschiedenis te vangen in beeldende animaties.

We hebben alles laten plaatsvinden in fictieve omgevingen samengesteld uit beeldmateriaal dat voornamelijk afkomstig is uit oude illustraties, schilderijen en prenten uit die tijd. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van eigen fotografie.

In de 8 animaties behandelen we; 'Ontwikkeling van Kasteel en Stad', 'De Verdedigingswerken', 'De Wetering', 'De Tachtigjarige Oorlog', 'Klokken gieten op de Modderweide', 'Herbergen en Gasthuizen', 'De Boetselaersborg' en 'De Stadsbranden'.

Levende Maquette

Naast de 8 animaties die te zien zijn op een groot scherm, worden synchroon daaraan animaties geprojecteerd op een maquette van 's-Heerenbergh. Deze maquette is gemaakt door Constant Willems, en toont de stad zoals het er uit zag in de periode 1550 - 1600.
Je kunt hierdoor zien waar het een en ander zich heeft afgespeeld. Zo wordt tijdens het verhaal de stad gesitueerd in een moeras, nemen de Spanjaarden de stad in hun bezit en wordt tijdens de stadsbranden de gehele maquette tot de grond toe afgebrand (virtueel dan welteverstaan).

Meer informatie over het museum

Vanaf 8 juli 2017 om 10.00 uur is het Stadsmuseum Bergh opengesteld voor het publiek. Het Stadsmuseum Bergh is gevestigd in het Joannes van Esserenhuis aan de Marktstraat 3, 7041 AH in ‘s-Heerenberg. De toegangsprijs is € 2,- voor volwassenen en € 1,- voor kinderen t/m 17 jaar.
Meer informatie over het museum: info@erfgoedbergh.nl • Tel.: (0314) 65 30 38.

Hieronder zie je 'Stills' uit de animaties. Wil je ze in het 'echt' beleven, bezoek dan het nieuwe Stadsmuseum te 's-Heerenbergh.


Al meer dan 507 bezoekers hebben dit artikel gelezen.

Film

Film
Er zijn verschillende soorten film’s die je kunt inzetten voor je bedrijf, zowel intern als extern. Bijvoorbeeld testimonials van klanten, productreviews, instructievideos, een bedrijfsfilm of misschien zelfs wel een commercial? Wij kijken graag met je mee welke film het beste bij je past

Animatie

Animatie
Soms zijn processen moeilijk of niet in beeld te brengen met conventionele technieken. Door toevoeging van onze expertise in animaties bieden we je de mogelijkheid dit wel te doen.

Drone

Drone
FilmWorkz is gecertificeerd en in het bezit van de juiste ontheffingen en verzekeringen om op een veilige manier en op professionele wijze, drone vluchten uit te mogen voeren. Dit natuurlijk voor zowel film als fotografie! Verrijk je film vanuit een ander perspectief.

De FilmWorkz Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze actuele projecten? Sluit je dan aan bij de 320 andere abonnees die je voor gingen.

Neem een abonnement op onze GRATIS Nieuwsbrief.

captcha 
Om spam tegen te gaan vragen we je even de getoonde letters over te typen in het daarvoor bedoelde veld, voordat je op 'Aanmelden' klikt.

FilmWorkz
Wanneer u vragen heeft neem dan gerust contact met ons op.
We staan natuurlijk altijd open voor suggesties, complimentjes of commentaar.
Derk Jan Rouwenhorst +31 (0)6 23 55 09 29 | John Post +31 (0)6 12 41 21 11

©2017 FilmWorkz